Sidan uppdaterad:
2018-09-10
Trap

DNA med JLS

Arnes hjälp för att få rådata till "Gedmatch".

Ge gärna medlemskap i vår förening som present!

Kontakta vår sekreterare! Se JLS--föreningen, Styrelsen.

JLS Nytt utkommer ca 20:e i månaderna febr, maj, aug och nov. Vi tar tacksamt emot artikelförslag. Kontakt via webbmaster eller redaktionen.
Om du har läst en bra historisk bok, gör ett referat och skicka in till redaktionen för vår tidskrift !

Utbildningssatsning via DIS-MITT
. Se hemsida för DIS-MITT

__________________________________

Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare

JLS har sin verksamhet i Landsarkivet i Östersund.

JLS bistår under september t.o.m. maj med hjälp för den som vill släktforska Tisdagar kl.13.00 – 18.00. Under denna period och tid finns en erfaren släktforskare från JLS på Landsarkivet till hjälp för dej som vill komma igång med släktforskning. Är du redan i gång kan du få tips om hur du kommer vidare.

DNA-träff Onsdag 19 september Kl 13.00 på Landsarkivet

Träff för dig som testat DNA och fått dina resultat. Inget föredrag utan vi hjälper varandra att komma vidare. Inget fika.

Medlemsmöte Tisdag 25 september kl 18.00 på Landsarkivet.

Gunvor Larsson Utas - folkskollärare - kvinnoförkämpe - fackföreningsombud - hembygdskännare - mecenat

Tidigare kyrkoherden Göran Modén berättar om Gunvor Larsson-Utas. Fika.

Medlemsmöte Tisdag 8 oktober kl 13.00 på Landsarkivet.

Gamla namn på sjukdomar och dödsorsaker

Tidigare distriktsläkaren Hans Olof Nylén berättar för oss. Fika.

Mailadress till webbmaster: jamtrotter (at) gmail.com

Har du idéer och förslag på olika aktiviteter, eller förändringar mm kontakta sekreteraren i vår styrelse!

LANDSARKIVEN mm
Direktlänkar till "våra" arkiv:

Landsarkivet Östersund hos Riksarkivet
Landsarkivet Härnösand
Riksarkivet
och alla Arkiven i Östersund

JAMTLIS ARKIV
Du vet väl att fotoarkivets bildsamling är sök- och sebar via deras söksida.
För öppettider se hemsidan om Jamtli arkiv .
även Jamtli.com

Mera program under hösten 2018 !
Här planeras nu gemensamma kvällsprogrammet (PDF) för hösten för Landsarkivet, Föreningsarkivet och Jamtli arkiv. Arkiven har både kvälls- och dagprogram.

Här finns även länk till det gemensamma höstprogrammet 2018, "After work (PDF), som sker torsdagar 13.00 på Jamtli. "
PS! Biljett från 11.45.

Föredragen sänds även digitalt till Folkets Hus i Bräcke, Fjällmuseet i Funäsdalen, Folkets Hus i Strömsund och Centrumhuset i Hammarstrand samt ytterligare 7 platser.

Besök Ramsele slaktforskarcentrum.se, info@slaktforskarcetrum.se eller tfn 010-476 77 50.

För att se PDF, använd
Adobe