Sidan uppdaterad:
2015-08-19
Trap

Program för 2015

Hösten börjar med medlemsmöte måndag 7 sept kl 13.00 på Lands-arkivet. Då berättar Föreningen Meja om vad man kan hitta i "kvinno-arkiv" i Landsarkivet och Jamtlis arkiv.

Därpå en utflykt den 12 september till Hovermo gårdsmuseum med anmälan senast 4/9 till Eva Sundin 070-6899262 eller tangtorpet@home . Samåkning från Råd-huset kl 11.00. Ange om du har plats eller vill ha skjuts. Inträde 60kr, fika 60 kr.

Söndag 13 sept är det Öppet Hus kl 11 - 15 på Landsarkivet då det är Kulturarvsdag. Tema är "Människors värv och verk - en resa i industri- och teknikhistoria".

Ge gärna medlemskap i vår förening som present! Kontakta vår sekreterare, Pia Björnhed. Se JLS-föreningen, Styrelsen.

JLS Nytt utkommer ca 20:e i månaderna febr, maj, aug och nov. Vi tar tacksamt emot artikelförslag. Kontakt via webbmaster eller redaktionen.
Om du har läst en bra historisk bok, gör ett referat och skicka in till redaktionen för vår tidskrift !

Utbildningssatsning via DIS-MITT
. Se hemsida för DIS-MITT

Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare

JLS har sin verksamhet i Landsarkivet i Östersund.

JLS bistår med hjälp för den som vill släktforska
Tisdagar kl.13.00 – 16.00 under september t.o.m. maj finns en erfaren släktforskare från JLS på Landsarkivet till hjälp för dej som vill komma igång med släktforskning. Är du redan i gång
kan du få tips om hur du kommer vidare.

Nyheter inom släktforskningen

Härnösands släktforskare arrangerar gränsträff

och sitt 25-års jubeleum den 17 - 18 oktober

TV1: Vem tror du att du är? startar M 24 augusti

Om vår nya Krokomsskiva

Intressant länk gällande tidningnotiser i

Californien från 1846 till nutid

Serie om släktforskning i Svd

Släktband hörs i P1 10.35 måndagar från 17/8

En intressant länk är Arkivguiden,

www.arkivguiden.net

Lär dig tyska stilen!

www2.historia.su.se/urbanhistory/tyskstil/tyskstil.htm

Finland har släppt kyrkböcker på nätet fram till 1913.
www.arkisto.fi/news/1102/61/oever-hundra-ar-gamla-befolkningsregisterhandlingar-tillgaengliga-pa-Internet

Mer att läsa i Helsingborgs Dagblad!

Mailadress till webbmaster: jamtrotter (at) gmail.com

Har du idéer och förslag på olika aktiviteter, eller förändringar mm kontakta sekreteraren i vår styrelse!

LANDSARKIVEN mm
Direktlänkar till "våra" arkiv:

Landsarkivet Östersund hos Riksarkivet
Landsarkivet Härnösand
Riksarkivet
och alla Arkiven i Östersund

JAMTLIS ARKIV
Du vet väl att fotoarkivets bildsamling är sök- och sebar via deras söksida.
För öppettider se hemsidan om Jamtli arkiv .
även Jamtli.com

Mera program under hösten 2015!
Här finns gemensamma kvällsprogrammet (PDF) för hösten för Landsarkivet, Föreningsarkivet och Jamtli arkiv . Arkiven har både kvälls- och dagprogram.

Här finns även länk till det gemensamma höstrprogramet 2015, "After work" (PDF), som sker torsdagar 13.00 på Jamtli.
PS! Biljett från 11.45.

Föredragen sänds även digitalt till Folkets Hus i Bräcke, Fjällmuseet i Funäsdalen, Folkets Hus i Strömsund och Centrumuset i Hammarstrand.

Besök Ramsele slaktforskarcentrum.se, info@slaktforskarcetrum.se eller tfn 010-476 77 50.

För att se PDF, använd
Adobe