Sidan uppdaterad:
2017-04-11
Trap

Ge gärna medlemskap i vår förening som present! Kontakta vår sekreterare, Pia Björnhed. Se JLS-föreningen, Styrelsen.

JLS Nytt utkommer ca 20:e i månaderna febr, maj, aug och nov. Vi tar tacksamt emot artikelförslag. Kontakt via webbmaster eller redaktionen.
Om du har läst en bra historisk bok, gör ett referat och skicka in till redaktionen för vår tidskrift !

Utbildningssatsning via DIS-MITT
. Se hemsida för DIS-MITT

Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare

JLS har sin verksamhet i Landsarkivet i Östersund.

JLS bistår med hjälp för den som vill släktforska Tisdagar kl.13.00 – 16.00. Under september t.o.m. maj finns en erfaren släktforskare från JLS på Landsarkivet till hjälp för dej som vill komma igång med släktforskning. Är du redan i gång kan du få tips om hur du kommer vidare.

Program våren 2017

Tisdag 25 april kl 18.00

Medlemsmöte, Landsarkivet

Källkritik. Arkivpedagogen Jim Hedlund berättar för oss hur vi ska förhålla sig till olika källor, vad vi kan lita på, vad är rätt och fel?

Måndag 8 maj kl 13.00

Medlemsmöte, Landsarkivet

Barnhusets historia” - hur gick det egentligen till när Barnhusbarnen placerades ut i fosterhemmen framförallt i Norrland. ”Min mormorsmor var barnhusbarn”. Laila From berättar om sin mormor Maria Sofia Carlqvist som kom till Åre som barnhusbarn

Lördag 20 maj Utflykt till Lit.

Samling kl 12.00 på Klöstanäs

alt. Samåkning med bil från Östersund kl 11.30

Anmälan till Eva Sundin på mailen tangtorpet@home.se eller på telefon 070-6899262 senast 15 maj.

Vi besöker gården Klöstanäs som Eskil Renström berättade om på medlemsmötet den 3 april, Klösta skola, Lits kyrka och Lits kyrkogård med omnejd.

Ta med eget fika. Kostnad för samåkning 30:-. Meddela vid anmälan om du vill ha skjuts eller om du har plats i din bil.

Vårens programschema.

Mailadress till webbmaster: jamtrotter (at) gmail.com

Har du idéer och förslag på olika aktiviteter, eller förändringar mm kontakta sekreteraren i vår styrelse!

LANDSARKIVEN mm
Direktlänkar till "våra" arkiv:

Landsarkivet Östersund hos Riksarkivet
Landsarkivet Härnösand
Riksarkivet
och alla Arkiven i Östersund

JAMTLIS ARKIV
Du vet väl att fotoarkivets bildsamling är sök- och sebar via deras söksida.
För öppettider se hemsidan om Jamtli arkiv .
även Jamtli.com

Mera program under våren 2017!
Här finns gemensamma kvällsprogrammet (PDF) för våren för Landsarkivet, Föreningsarkivet och Jamtli arkiv . Arkiven har både kvälls- och dagprogram.

Här finns även länk till det gemensamma vårprogrammet 2017, "After work" (PDF), som sker torsdagar 13.00 på Jamtli.
PS! Biljett från 11.45.

Föredragen sänds även digitalt till Folkets Hus i Bräcke, Fjällmuseet i Funäsdalen, Folkets Hus i Strömsund och Centrumhuset i Hammarstrand.

Besök Ramsele slaktforskarcentrum.se, info@slaktforskarcetrum.se eller tfn 010-476 77 50.

För att se PDF, använd
Adobe