Sidan uppdaterad:

Måndag 5 september kl 13.00

Medlemsmöte Landsarkivet:

Johnny Persson visar filmen

Ester och Gustav på Höjda: om Johnnys föräldrar Ester och Gustav Persson och deras liv på gården i Nagasjöhöjden, inspelad 1972. Nagasjöhöjden ligger i Bodums socken, Strömsunds kommun. Johnny är bror till konstnären ”Kaj på Höjda”

Tisdag 6 september kl 18.00 Workshop på Landsarkivet

"Hur går jag vidare i min släktforskning när jag fått svar på DNA-prov". Vi hjälps åt att klura ut hur man använder Gedmatch, DNAGedcom mm. Ta med egen dator!

OBS! Föranmälan till Kerstin Ellert på telefon 070-5712807 senast 1 september, maxantal 15 deltagare

Kulturarvsdagen

Öppet hus Landsarkivet

Söndag 11 september Kl 11-15

Tema: Tidens rörelser

Föreläsningar och workshops

Samarbete med Landsarkivet, Föreningsarkivet

och Jamtlis arkiv

Se kommande annonsering.

Ge gärna medlemskap i vår förening som present! Kontakta vår sekreterare, Pia Björnhed. Se JLS-föreningen, Styrelsen.

JLS Nytt utkommer ca 20:e i månaderna febr, maj, aug och nov. Vi tar tacksamt emot artikelförslag. Kontakt via webbmaster eller redaktionen.
Om du har läst en bra historisk bok, gör ett referat och skicka in till redaktionen för vår tidskrift !

Utbildningssatsning via DIS-MITT
. Se hemsida för DIS-MITT

Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare

JLS har sin verksamhet i Landsarkivet i Östersund.

JLS bistår med hjälp för den som vill släktforska Tisdagar kl.13.00 – 16.00. Under september t.o.m. maj finns en erfaren släktforskare från JLS på Landsarkivet till hjälp för dej som vill komma igång med släktforskning. Är du redan i gång kan du få tips om hur du kommer vidare.

Nyheter inom släktforskningen

Om vår Krokomsskiva

Intressant länk gällande tidningnotiser i

Californien från 1846 till nutid

Serie om släktforskning i SvD

En intressant länk är Arkivguiden,

www.arkivguiden.net

Lär dig tyska stilen!

www2.historia.su.se/urbanhistory/tyskstil/tyskstil.htm

Finland har släppt kyrkböcker på nätet fram till 1913.
www.arkisto.fi/news/1102/61/oever-hundra-ar-gamla-befolkningsregisterhandlingar-tillgaengliga-pa-Internet

Mer att läsa i Helsingborgs Dagblad!

Mailadress till webbmaster: jamtrotter (at) gmail.com

Har du idéer och förslag på olika aktiviteter, eller förändringar mm kontakta sekreteraren i vår styrelse!

LANDSARKIVEN mm
Direktlänkar till "våra" arkiv:

Landsarkivet Östersund hos Riksarkivet
Landsarkivet Härnösand
Riksarkivet
och alla Arkiven i Östersund

JAMTLIS ARKIV
Du vet väl att fotoarkivets bildsamling är sök- och sebar via deras söksida.
För öppettider se hemsidan om Jamtli arkiv .
även Jamtli.com

Mera program under hösten 2016!
Här finns gemensamma kvällsprogrammet (PDF) för hösten för Landsarkivet, Föreningsarkivet och Jamtli arkiv . Arkiven har både kvälls- och dagprogram.

Här finns även länk till det gemensamma höstprogrammet 2016, "After work" (PDF), som sker torsdagar 13.00 på Jamtli.
PS! Biljett från 11.45.

Föredragen sänds även digitalt till Folkets Hus i Bräcke, Fjällmuseet i Funäsdalen, Folkets Hus i Strömsund och Centrumhuset i Hammarstrand.

Besök Ramsele slaktforskarcentrum.se, info@slaktforskarcetrum.se eller tfn 010-476 77 50.

För att se PDF, använd
Adobe