Sidan uppdaterad:

Program för 2017

Medlemsmöte Landsarkivet

Tisdag 21 februari kl 18.00

”Föremålen berättar Anita Brandén och Margareta Olsson håller i kvällen. Ta med något föremål du vill berätta för oss andra om.

Medlemsmöte Landsarkivet
Måndag 6 mars kl 13.00

"Det börjar med ett oväntat besök från Amerika 2002". Ida Molander och Seved Johansson berättar om släktingar i Amerika.

Öppet Hus hos Landsarkivet

Släktforskningens dag

Lördag 18 mars kl. 11.00 - 15.00

Tema "Sjöfolk". Korta föredrag om sjömän och sjöfolk.

Utställningar, fika, lotteri.

Samarrangemang med Landsarkivet, Föreningsarkivet och DIS-MITT.

Se vårens programschema.

Ge gärna medlemskap i vår förening som present! Kontakta vår sekreterare, Pia Björnhed. Se JLS-föreningen, Styrelsen.

JLS Nytt utkommer ca 20:e i månaderna febr, maj, aug och nov. Vi tar tacksamt emot artikelförslag. Kontakt via webbmaster eller redaktionen.
Om du har läst en bra historisk bok, gör ett referat och skicka in till redaktionen för vår tidskrift !

Utbildningssatsning via DIS-MITT
. Se hemsida för DIS-MITT

Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare

JLS har sin verksamhet i Landsarkivet i Östersund.

JLS bistår med hjälp för den som vill släktforska Tisdagar kl.13.00 – 16.00. Under september t.o.m. maj finns en erfaren släktforskare från JLS på Landsarkivet till hjälp för dej som vill komma igång med släktforskning. Är du redan i gång kan du få tips om hur du kommer vidare.

Nyheter inom släktforskningen

Föredrag i Kunskapskanalen/UR från Släktforskardagarna i Umeå

sänds nu på UR Play. Gå via www.ur.se och välj Play, Hitta och sök efter Släktforskning. Du hittar 7 videoprogram.

Vem tror du att du är? Höstens programserie i TV1 är nu slut men du kan hitta den i SVT Play. Sök på just "Vem tror du att du är".

Släktband (SR P1) kommer igång 21/11, måndagar kl 10.35 samt repriser vissa kvällsnätter.

Om vår Krokomsskiva

Intressant länk gällande tidningnotiser i

Californien från 1846 till nutid

Serie om släktforskning i SvD

En intressant länk är Arkivguiden,

www.arkivguiden.net

Lär dig tyska stilen!

www2.historia.su.se/urbanhistory/tyskstil/tyskstil.htm

Finland har släppt kyrkböcker på nätet fram till 1913.
www.arkisto.fi/news/1102/61/oever-hundra-ar-gamla-befolkningsregisterhandlingar-tillgaengliga-pa-Internet

Mer att läsa i Helsingborgs Dagblad!

Mailadress till webbmaster: jamtrotter (at) gmail.com

Har du idéer och förslag på olika aktiviteter, eller förändringar mm kontakta sekreteraren i vår styrelse!

LANDSARKIVEN mm
Direktlänkar till "våra" arkiv:

Landsarkivet Östersund hos Riksarkivet
Landsarkivet Härnösand
Riksarkivet
och alla Arkiven i Östersund

JAMTLIS ARKIV
Du vet väl att fotoarkivets bildsamling är sök- och sebar via deras söksida.
För öppettider se hemsidan om Jamtli arkiv .
även Jamtli.com

Mera program under våren 2017!
Här finns gemensamma kvällsprogrammet (PDF) för våren för Landsarkivet, Föreningsarkivet och Jamtli arkiv . Arkiven har både kvälls- och dagprogram.

Här finns även länk till det gemensamma vårprogrammet 2017, "After work" (PDF), som sker torsdagar 13.00 på Jamtli.
PS! Biljett från 11.45.

Föredragen sänds även digitalt till Folkets Hus i Bräcke, Fjällmuseet i Funäsdalen, Folkets Hus i Strömsund och Centrumhuset i Hammarstrand.

Besök Ramsele slaktforskarcentrum.se, info@slaktforskarcetrum.se eller tfn 010-476 77 50.

För att se PDF, använd
Adobe