Sidan uppdaterad:
2015-05-25
Trap

Program för 2015

Hösten börjar med medlemsmöte måndag 7 sept kl 13.00 på Lands-arkivet. Då berättar Föreningen Meja om vad man kan hitta i "kvinno-arkiv" i Landsarkivet och Jamtlis arkiv.

Därpå en utflykt den 12 september till Hovermo med anmälan senast 4/9. Mer info senare.

Söndag 13 sept är det Öppet Hus på Landsarkivet då det är Kulturarvsdag. Tema är "Människors värv och verk - en resa i industri- och teknikhistoria".

Ge gärna medlemskap i vår förening som present! Kontakta vår sekreterare, Pia Björnhed. Se JLS-föreningen, Styrelsen.

JLS Nytt utkommer ca 20:e i månaderna febr, maj, aug och nov. Vi tar tacksamt emot artikelförslag. Kontakt via webbmaster eller redaktionen.
Om du har läst en bra historisk bok, gör ett referat och skicka in till redaktionen för vår tidskrift !

Utbildningssatsning via DIS-MITT
. Se hemsida för DIS-MITT

Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare

JLS har sin verksamhet i Landsarkivet i Östersund.

JLS bistår med hjälp för den som vill släktforska
Tisdagar kl.13.00 – 16.00 under september t.o.m. maj finns en erfaren släktforskare från JLS på Landsarkivet till hjälp för dej som vill komma igång med släktforskning. Är du redan i gång
kan du få tips om hur du kommer vidare.

Nyheter inom släktforskningen

Om vår nya Krokomsskiva

Intressant länk gällande tidningnotiser i

Californien från 1846 till nutid

Serie om släktforskning i Svd

Släktband hörs i P1 10.35 måndagar

En intressant länk är Arkivguiden,

www.arkivguiden.net

Lär dig tyska stilen!

www2.historia.su.se/urbanhistory/tyskstil/tyskstil.htm

Finland har släppt kyrkböcker på nätet fram till 1913.
www.arkisto.fi/news/1102/61/oever-hundra-ar-gamla-befolkningsregisterhandlingar-tillgaengliga-pa-Internet

Mer att läsa i Helsingborgs Dagblad!

Mailadress till webbmaster: jamtrotter (at) gmail.com

Har du idéer och förslag på olika aktiviteter, eller förändringar mm kontakta sekreteraren i vår styrelse!

LANDSARKIVEN mm
Statens arkiv har nya adresser till sina hemsidor sedan en tid tillbaka; här är direktlänkar till "våra" arkiv:

Arkivet i Östersund
Landsarkivet Östersund hos Riksarkivet
Landsarkivet Härnösand
Riksarkivet

JAMTLIS ARKIV
Du vet väl att fotoarkivets bildsamling är sök- och sebar via deras söksida.
För öppettiderse hemsidan om Jamtli arkiv .
även Jamtli.com

Mera program under våren 2015!
Här finns gemensamma kvällsprogrammet (PDF) för våren för Landsarkivet och Föreningsarkivet. Arkiven har både kvälls- och dagprogram.

Här finns även länk till det gemensamma vårprogramet 2015, "After work" (PDF), som sker torsdagar 13.00 på Jamtli.
PS! Biljett från 11.45.

Föredragen sänds även digitalt till Folkets Hus i Bräcke och till Fjällmuséet i Funädalen.

Besök Ramsele slaktforskarcentrum.se, info@slaktforskarcetrum.se eller tfn 010-476 77 50.

För att se PDF, använd
Adobe