Sidan uppdaterad:
2021-04-20
Trap

DNA med JLS

Arnes hjälp för att få rådata till "Gedmatch".

Ge gärna medlemskap i vår förening som present!

Kontakta vår sekreterare! Se JLS--föreningen, Styrelsen.

JLS Nytt utkommer ca 20:e i månaderna febr, maj, aug och nov. Vi tar tacksamt emot artikelförslag. Kontakt via webbmaster eller redaktionen.
Om du har läst en bra historisk bok, gör ett referat och skicka in till redaktionen för vår tidskrift !

Utbildningssatsning via DIS-MITT
. Se hemsida för DIS-MITT

__________________________________

EFTERLYSNING!

Vi behöver några fler personer till vår "kaffegrupp".

Anmäl till Carina Strömberg på mail carina.stromberg@vilhelmina.ac, eller telefon 063-101 114, 070-648 2517.

Välkommen till Riksstämma och

Släktforskardagar i Östersund 25-27 augusti 2023. JLS är värd för arrangemanget.

Ni vet väl att vi har en egen facebook- grupp, "JLS Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare"

Länk till gruppen:

Ny sockenkarta - Heimbygda

Heimbygda har med Jamtlis hjälp tagit fram en papperskarta som visar de gamla socknarna, och där även dagens kommungränser är markerade.

Kartan finns att köpa i Jamtlis butik.

Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare

JLS har sin verksamhet i Landsarkivet i Östersund.

Inställt under våren 2021. JLS bistår under september t.o.m. maj med hjälp för den som vill släktforska Tisdagar kl.13.00 – 18.00. Under denna period och tid finns en erfaren släktforskare från JLS på Landsarkivet till hjälp för dej som vill komma igång med släktforskning. Är du redan i gång kan du få tips om hur du kommer vidare.

JLS program april - september 2021

De digitala mötena sker genom Zoom eller Teams.

Anmäl dig senast två dagar före medlemsmötet till Kerstin Ellert

kerstin.ellert@nacksta.com eller sms/telefon

070-5712807

Vi behöver Din e-postadress för att kunna skicka Dig uppkopplingslänkentill mötet.

Måndag den 3 maj kl 18

Rolf Anderzon och Kajsa Willemark berättar om "Att tala från hjärtat och däri känna glädje: Konstnär Örjan Noring 1920-2008"

Digitalt möte. Se presentation i JLS-Nytt nr 1, eller (PDF) här

Tisdag den 18 maj kl 18

Trackuback. Hjalmar Granberg och Per Filipsson berättar om plattformen Trackuback (=spåra dig tillbaka). Se presentation (PDF) här

Lördag den 4 september (flyttat från 5 juni)

Heldagsutflykt till Brunflo. Start kl 10.00. Vi kommer bla att titta på kastalen utifrån de senaste forskningsresultaten, kyrkan, avrättningsplatsen, hembygdsgården mfl platser. Program och anmälan kommer i nästa JLS-Nytt, på Hemsidan samt Facebook.

Tisdag den 14 september kl 18

Fysiskt möte (flyttat från 18 maj). Birgitta Eneroth berättar om "Jag följer gammelmormor Lovisa och farmor Kristina i Jämtland drygt 100 år bakåt i tiden"

Se presentation i JLS-Nytt nr 4-2020. Se presentation (PDF) även här.

Mailadress till webbmaster: jamtrotter (at) gmail.com

Har du idéer och förslag på olika aktiviteter, eller förändringar mm kontakta sekreteraren i vår styrelse!

LANDSARKIVEN mm
Direktlänkar till "våra" arkiv:

Landsarkivet Östersund hos Riksarkivet
Landsarkivet Härnösand
Riksarkivet
och alla Arkiven i Östersund

JAMTLIS ARKIV
Du vet väl att fotoarkivets bildsamling är sök- och sebar via deras söksida.
För öppettider se hemsidan om Jamtli arkiv .
även Jamtli.com

Mera program under våren 2021 !
Här planeras nu gemensamma digitala kvällsprogrammet (PDF) för våren för Landsarkivet, Föreningsarkivet och Jamtli arkiv.

Här finns även länk till det gemensamma digtala vårprogrammet 2021, "After work (PDF).

Besök Ramsele slaktforskarcentrum.se, info@slaktforskarcetrum.se eller tfn 010-476 77 50.

För att se PDF, använd
Adobe